Mert rendszeres bevételre tehetsz szert jócselekedeteddel:

MINDEN ALKALOMMAL: Minden plazmaadást követően, a ránk fordított idődért cserébe, 3 970 Ft költségtérítést kapsz készpénzben. Mivel évente akár 45. alkalommal (3-4 napos gyakorisággal) is adhatsz vérplazmát, így közel 178 650 Ft-ra is szert tehetsz

Mert vérplazmád olyan különleges alapanyag, melyet szintetikus úton nem lehet előállítani, így az életmentő gyógyszerek gyártásához nélkülözhetetlen:

A plazmaadással több ezer embernek adsz esélyt, hogy az egészségesekkel közel azonos életet élhessenek. Magyarországon körülbelül 4000 krónikus beteget kezelnek plazmakészítményekkel.

Világszerte több mint egymillió gyermeknek és felnőttnek van szüksége vérplazmából előállított gyógyszerekre.

A veleszületett immunhiányban szenvedők például egy havi gyógyszeradagjához akár 10 plazmaadóra is szükség lehet. Az ő immunrendszerük annyira legyengült, hogy szervezetük külső segítség nélkül nem tudná legyőzni a fertőzéseket.

A vérzékeny betegek is részben emberi vérplazmából előállított készítményeket kapnak. Egy hibás gén miatt szervezetük nem termel elegendő véralvadási faktort, ezért náluk már kisebb sérülések is nagy vérveszteséghez, akár halálhoz is vezethetnek. A vérzés elállításában vérplazmából készült gyógyszerek segítenek. Nekik egy heti gyógyszeradag előállításához 25 plazmaadóra van szükségük. Magyarországon közel 3000 vérzékeny páciens él, és egyetlen beteg gyermeknek egy hónapban akár 100 plazmaadásra is szüksége lehet.

A plazma-alapú készítmények a súlyos betegségben nem szenvedők számára is létfontosságúak lehetnek. Ilyen készítmény többek között az úgynevezett fibrinragasztó (sebragasztó), amely operáció során, vagy balesetet követően segít csillapítani az erős vérzést és újból összezárni a sérült szövetet. A vérplazmából oltóanyagok is készülnek, ezért segíthetsz szepszisben szenvedőknek, súlyos égési sérülteknek, csontvelő-és szerv- átültetetteknek, bárányhimlő és cytomegalovírus fertőzötteknek .

Mert megbecsüljük plazmaadóinkat:

Plazma centrumjainkban különös figyelmet fordítunk arra, hogy plazmaadóink számára a lehető legkomfortosabb körülményeket biztosítsuk. Kellemes barátságos környezetben mosolygós, szakértő személyzettel várjuk plazmaadóinkat.